STANDART MERKEZİ

Gıda kalite standartlari ve dokuman merkezi. Guncel ve kaliteli bilgi

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa Standart Çevirileri IFS Food IFS Gıda (Food) standardı türkçe 5. versiyon 5. bölüm

IFS Gıda (Food) standardı türkçe 5. versiyon 5. bölüm

Kullanıcı DeÄŸerlendirmesi: / 3
ZayıfEn iyi 

5. Ölçme, analiz ve iyileştirmeler

 

5.1 İç tetkikler

 

5.1.1 KO: İç tetkikler onaylı bir plan dahilinde gerçekleştirilmelidir. Kasam (dış alanlar dahil) ve sıklık risk analizine göre belirlenmelidir.

 

5.1.2 İç tetkikler en az yıllık olarak tüm departmanlar dahil edilerek gerçekleştirilmelidir.

5.1.3 Tetkikçiler yeterli ve denetimi yapılan departmandan bağımsız olmalıdır.

5.1.4 Tetkik sonuçları ilgili departmanlardaki yetkili kişilere iletilmelidir. Gerekli düzeltici faaliyetler ve temrinleri belirlenmeli, dokümante edilmeli ve ilgili personele iletilmelidir.

5.1.5 İç tetkikler sonucunda gerçekleştirilen düzeltici faaliyetlerin ne şekilde ve hangi tarihte olduğu dokümante edilmeli ve doğrulamaları yapılmalıdır.

5.1.6 Tetkik sonuçları üst yönetime rapor edilmelidir.

 

5.2 Fabrika denetlemeleri

 

5.2.1 Düzenli fabrika denetlemeleri planlanmalı ve uygulanmalıdır. (Ör: Ürün kontrolü, hijyen, yabancı madde tehlikeleri, personel hijyeni ve temizlik.)

5.2.2 Denetimler sonucunda bulunan uygunsuzluklar ve uygunsuzluklara ait düzeltici faaliyetler dokümante edilmelidir.

 

5.3 Proses kontrol

 

5.3.1 Proses ve çalışma ortamı şartlarının kontrolü ürün gerekliliklerinin sağlanmasında elzem ise bu şartlar (sıcaklık, süre, basınç, kimyasal özellikler gibi) izlenmeli ve sürekli olarak ve/veya uygun aralıklarla kaydedilmelidir.

5.3.2 Sapmalar ve arızaların izlenmesi ve kaydedilmesi için gerekli prosedürler oluşturulmalıdır.

 

5.4 Kalibrasyon ve izleme ve ölçüm cihazlarının kontrolü

 

5.4.1 Firma ürün gerekliliklerinin sağlanması için gerekli olan izleme ve ölçme cihazlarını tanımlamalıdır. Bu cihazlar dokümante edilmeli ve açıkça tanımlanmalıdır.

5.4.2 Tüm ölçüm cihazları bir izleme sistemi ile belli aralıklarla tanımlanmış standartlar veya metotlarla kontrol edilmelidir.

5.4.3 Ölçüm cihazları sadece belirlenen kullanım alanlarında kullanılmalıdır. Ölçüm sonuçlarında hasar veya sapma olduğunda eğer ölçüm cihazında sorun varsa cihaz en kısa sürede tamir edilmeli yada değiştirilmelidir.

5.4.4. Cihazların kalibrasyon durumları açıkça tanımlanmalıdır. (Cihaz üstünde etiket ile yada test cihazı üzerinde listeleyerek)

 

5.5 Miktar kontrolü

 

5.5.1 Nominal miktarlar için yasal değerlerin karşılanması için miktar kontrol metodu ve sıklığı belirlenmelidir.

5.5.2 Satın alınan yada başka bir firma tarafından paketlenmiş ürünler için nominal miktarlarda yasal değerlerin sağlandığına dair kanıtlar olmalıdır.

5.5.3 Miktarsal ölçümlerin yapıldığı tüm ekipmanlar düzenli olarak kalibre ettirilmelidir. Son kontrol için kullanılan tüm ekipmanlar yasal olarak onaylanmalı ve düzenli olarak kalibre ettirilmelidir.

Şu anda görüntülemekte olduğunuz yayın sitemiz ziyaretçilerinin görüntüleyebileceği örnek yayınlardan biridir. Sitemizdeki tüm yayınlara, bilgilere ve dokümanlara ulaşmak ve site içeriğinin tamamından faydalanabilmek için lütfen yukarıdaki Standartmerkezine üyelik hakkında kısmını okuyunuz.


 
BU KONUYLA İLGİLİ SİTEDEKİ DİĞER BİLGİLER


Ziyaretçilerimiz menümüzden sitemizdeki yayınların sadece küçük bir kısmını görüntüleyebilmektedirler. Daha fazlası için lütfen sitemize üye olunuz. Sitemizdeki tüm yayınlara, bilgilere ve dokümanlara ulaşmak, site içeriğinin tamamını görüntüleyebilmek ve sitemize üye olmak için lütfen yukarıdaki 'Standartmerkezine üyelik hakkında' kısmını okuyunuz.

ANA MENÜ


Özel Arama

Site içi arama


Üye girişi

Sitedeki tüm yayınlara erişebilmek için lütfen üye olunuz.


Sitemizi tavsiye edin

Formu doldurarak sitemizi tavsiye edebilirsiniz.

Adınız

Mail Adresiniz

Arkadaşınızın mail adresi  [-] [+]

Mesaj [+]

Forumdaki son konular

Görüntülenecek mesaj yok